• Genel »

KAMER Yönetim Kurulu Üyesi Yrd.Doç.Dr. Nilay AKÇAY’ın Rize İlinin Hava Kalitesini Belirlemeye Yönelik Projesinde Uygulama Çalışmaları Başladı

nilay akçay

Karadeniz Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Nükleer Fizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Nilay AKÇAY tarafından başlatılan proje kapsamında Rize İlinin Hava Kalitesi Ölçülecek. Gerçekleştirilecek olan proje için proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Nilay Akçay ve proje ekibinden Doç. Dr. Hasan Baltaş, Çevre Müh. Murat Karayılan ve Kemal Ferah Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı makamında ziyaret etti.

Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Nilay Akçay, “Hava kirliliğinin tüm ülkeleri ilgilendiren önemli bir problem olduğunu, sadece büyük şehirlerde değil aynı zamanda gelişmekte olan şehirlerde de düzenli olarak izlenmesi gerektiğini” belirtti.

Projenin çevre kirliğinin önlenmesinde önemli yararları olduğunu belirten Başkan Kasap, “projenin tamamlanmasında emekleri olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah Rize’miz için güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Ziyaret desteklerinden dolayı Rize Belediye Başkanı Sayın Prof.Dr. Reşat Kasap’a, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi şiltinin takdim edilmesiyle sona erdi.